Pompoen in de oven met gremolata

Pompoen in de oven met gremolata

Pompoenen zijn een goede bron van natuurlijke suikers die wij nodig hebben in de herfst. In dit gerecht wordt het smeuïge van in de oven gebakken pompoen gecombineerd met het knapperige van de gremolata. Dit gerecht past perfect bij een typis

Voorbereidingstijd: 15 à 20 minuten

Baktijd: 15 minuten

Ingrediënten 

  • Een halve Hokkaido-pompoenin schijfjes van +/- 1 tot 1,5 cm
  • Voor de gremolata:
  • 50g parmesan
  • 20g paneermeel (eventueel zelf gemalen)
  • 6 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
  • 2 theelepels verse tijm
  • een beetje citroenrasp
  • optioneel 1 teentje look (zeer fijn gehakt)
  • een snufje zout
  • 2 eetlepels olijfolie.

Werkwijze 

Verwarm de oven op 150-160°. Snijd de pompoen in halve maantjes en leg ze op de bakplaat. Meng dan alle ingrediënten voor de gremolata-korst, en druk dit op de schijfjes pompoen (enkele mm dik) Rooster de pompoen in 15 minuten gaar. Serveer met een fris sausje van zure room met dille, of met een fris yoghurtsausje

 0476 27 87 01

  info@puurleguum.be