Een groentebedrijf met zorg voor bodem, plant, mens & dier

Kortste keten
Puur Leguum is een kleinschalig groentebedrijf gelegen te Heusden-Zolder. Hier kan je seizoensgebonden groenten en fruit in een flexibel pakkettensysteem verkrijgen via de kortste keten. De groenten komen met andere woorden rechtstreeks van het veld en hebben daardoor een zeer goede kwaliteit. Als consument sta je dus in directe relatie met de boer en onderscheiden we ons van de grote supermarkten.

Gevarieerde teelten
In ons aanbod kan je meer dan vijftig soorten groenten terugvinden. We bieden een ruim assortiment van ‘klassieke’ groenten, zoals aardappelen, kolen, pompoenen en asperges aan, maar telen ook nieuwe en vergeten soorten, zoals pastinaak, rammenas en yacon. Aangezien we een kleinschalig bedrijf zijn, zullen we in het voor- en najaar bepaalde teelten aankopen bij lokale collega-boeren. Dit doen we om voldoende variatie te kunnen bieden in onze groentepakketten.

Zorg voor milieu & klimaat
De aangeboden groenten en fruit zijn momenteel ‘biologisch in omschakeling’. In 2020 zullen onze producten 100% biologisch zijn. We keren de rug naar het gebruik van chemische stoffen zoals pesticiden en kunstmest in de landbouw en dragen zorg voor bodem, plant, mens en dier.

 0476 27 87 01

  info@puurleguum.be