Quiche met boerenkool & gele biet

Quiche met boerenkool & gele biet

Een winterse quiche met een hartige-zoete smaakcombinatie. 

Ingrediënten voor één quiche

1 bladerdeegvel - 4 eieren - 200 ml sojaroom - enkele takjes boerenkool - 1 kleine ui - 1 grote gele biet - handje amandelschilfers - 1 rolletje geitenkaas - tijm - peper & zout - olijfolie

Doe de gele biet in een kookpot met een ruime hoeveelheid water en laat rustig koken. De kooktijd varrieert van dikte. Je kan er best in prikken met een mesje om te controleren of de biet bijna gaar is. Verwijder ondertussen de harde nerven van de boerenkool, scheur in stukken en was goed. Snij de uit fijn. Stoof de boerenkool met de ui in de wok in olijfolie. Kruid met peper en zout.  Doe het bladerdeedvel in een taartvorm. Voeg er de boerenkool  en ui aan toen. Giet de biet af, verwijder de schil en snij in blokjes. Verdeel deze ook over het bladerdeeg. Kluts de eieren in een kom en voeg daarna de room toe. Klop het mengsel tot een egaal beslag. Kruid met peper, zout en tijm. Giet het beslag over het bladerdeeg. Snij de geitenkaas in schijfjes en verdeel naar eigen smaak over de quiche. Strooi er tot slot de amandelschilfers over. Bak de quiche ongeveer 30 min in een heteluchtoven op 200° C. 

 

 0476 27 87 01

  info@puurleguum.be