Gepekelde salades geven meer energie dan rauwe salades. In dit gerecht maak je een pittige gepekelde salade die nog minstens 5 dagen houdbaar is in de koelkast.
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: geen
Wachttijd: een half uur tot 24 uur
Ingrediënten:
Werkwijze:
Schaaf de kool met een groot mes of een mandoline zo fijn als je kan. Snijd zeer dunne lange reepjes gele en rode paprika.
Snijd een komkommer doormidden, haal de zaadjes eruit en snijd ze diagonaal in fijne reepjes. Rasp 1 wortel in lange reepjes. Snijd de gember met de hand zo fijn als je kan, of rasp met de fijne kant van de rasp. Meng alle ingrediënten door elkaar en wrijf de rauwe groenten in met het zout, de suiker en de witte wijnazijn. Het lijkt veel zout, maar naarmate dat het zout in de groenten trekt, gaat het steeds minder zout proeven. Een deel van het zout dient ook om het water uit de groenten te trekken. Je kan dit gerecht in de koelkast laten trekken van een half uur tot 3 dagen. Vervolgens is het nog zeker 3 à 4 dagen goed houdbaar in de koelkast.
0476 27 87 01
info@puurleguum.be