Aardappelen met andijvie

Aardappelen met andijvie

Andijvie hoort tot de bittere slasoorten en kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. In dit gerecht bereiden we het in een pittig aardappelgerecht. 

Voorbereiding: 15 minuten

Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten 

  • 1 krop andijvie
  • 1 kg aardappelen
  • 1 ui, in blokjes
  • peper en zout
  • boter en olijfolie

Werkwijze

Kook de aardappelen gaar. Snijd de andijvie in dikke repen en blancheer kort in kokend gezouten water. Stoof een uitje bruin in een mengeling van boter en olijfolie. Prak er de aardappelen en de gekookte andijvie bij. Werk af met peper, zout, mosterd, en een beetje extra boter. Dit gerecht past zowel in een vegetarische als in een vleesmaaltijd.

 0476 27 87 01

  info@puurleguum.be