Boerenkool is een wintergroente die boordevol mineralen zit. Klassiek gezien maken wij boerenkool klaar in een stamppot, of gestoofd met een ajuintje. Deze kroketjes zijn iets uitdagender, en een ware verrassing als je gasten krijgt. Het recept is
Ingrediënten
Werkwijze
Kook de reepjes boerenkool in gezouten water tot ze gaar (maar niet te plat) zijn. Laat afkoelen en pers ze goed uit om er niet teveel vocht erin te hebben. Meng in de kom de eitjes met de parmesan, paneermeel, zout en veel zwarte peper van de molen. Maak balletjes ter grootte van een golfbal, rol ze in de paneermeel (of strooi de paneermeel over de balletjes zodat je paneermeel niet vuil wordt) en frituur ze op 180° in enkele minuten goudbruin. Deze balletjes maken je olie vuil, dus ofwel filter je de olie achteraf, ofwel gebruik je slechts een kleine hoeveelheid olie in een pannetje op het vuu
0476 27 87 01
info@puurleguum.be